Het perfecte dagje uit in Friesland!

Attractiepark Duinen Zathe staat voor een dag vol plezier, vermaak en vertier! Het is een stoer en overzichtelijk park voor een compleet en betaalbaar dagje uit voor het hele gezin. Van de ‘indoor Apenkooi’ en de ‘Flying Heli’ voor de allerkleinsten tot de ‘Super Nova’ en de ‘Hara Kiri’ voor de swingende jeugd. In het park zijn verschillende luchtkussens, klim- en klautertoestellen en vele attracties voor jong en oud. Nieuw in 2017 is het trapcircuit van Verkeerspark Assen en onze super snelle familieachtbaan, ‘The Roller Coaster’. Op het trapcircuit zijn de kinderen een echte coureur in hun trapauto, ‘voorrang verlenen, invoegen en tanken bij het tankstation’ het kan allemaal. De kinderen leren op een speelse manier alles over het verkeer. Onze nieuwe achtbaan, is een echte ‘eyecatcher!’ De grote groen met paarse achtbaan is ca. 14 meter hoog en een echte familie-achtbaan.

Ontstaan pretpark Appelscha

Attractiepark Duinen Zathe te Appelscha is rond 1958 begonnen als koffie- en theeschenkerij. De eigenaar destijds bouwde zelf houten speeltoestellen en plaatste deze op zijn terrein, achter en naast de koffie- en theeschenkerij. Geleidelijk aan werd alles gemoderniseerd en werd de achterzaal gebruikt als dancing. Rond 1970 werd het gehele complex overgenomen en grondig verbouwd.

speeltuin-attractiepark-duinen-zathe-applescha

De speeltuin kwam meer op de achtergrond en er kwamen grote moderne attracties: autoscooters, oldtimers, een carrousel, cake walk en een waterorgel. Een aantal jaren later werd er nog verder uitgebreid, er kwamen steeds meer attracties bij, waaronder een spookhuis, love boat en een heus theater.

In 1984 werd het park overgenomen door de huidige familie. Deze hebben het park verder uitgebreid, waardoor er steeds meer naamsbekendheid onstond. In 2002 werd attractiepark Duinen Zathe verplaatst van de Boerestreek (midden in het dorp) naar de Noorder Es in Appelscha, dit in verband met ruimte gebrek voor uitbreiding.

Website bezoeken